2011. december 27., kedd

Agatha Christie Úticélja ismeretlen - Jelenlegi ára: 1 300 Ft


Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Rögtön a könyv elején Mr. Jessop földalatti irodájában találjuk magunkat, ahová Wharton ezredes érkezett látogatóba. Ketten éppen azokat a jelentéseket igyekeznek átnézni, melyek egy eltűnt tudósról Thomas Charles Bettertonról szólnak. A ZE-hasadással híressé vált kutató egy párizsi konferencia első két napján még részt vett, de a harmadik napon, váratlanul eltűnt. Nem ő az egyetlen. Más tudósok is eltűntek nyomtalanul, minden előzmény nélkül. De hogy hogyan veszett nyomuk, miért, és hová lettek, azt még a hatóságok sem tudják.
Mr. Betterton első feleségének halála után csak nagy sokára, hat hónappal ezelőtt nősült meg újra. A látszólag aggódó feleséget már többször kihallgatták, de tőle sem tudtak meg semmi újat, bár arra gyanakszanak, hogy Olive Betterton nagyon is jól tudja, hová lett a férje. A legutóbbi Mr. Jassoppal folytatott beszélgetése során engedélyt kér arra, hogy három-négy hétre Marokkóba utazhasson egy kis kikapcsolódásra vágyva, a kíváncsiskodó emberek és riporterek elől.
Utolsó lehetőségként – a tudósok felkutatására szervezett nyomozócsoport – őt kezdi követni…
Egy másik szálon induló történet következik ezután, melyben Hilary Craven akar éppen az öngyilkosságba menekülni gyógyszerek segítségével. Párja, Nigel elhagyta, lánya, Brenda meghalt, úgy érzi nincs miért tovább élnie. Elkeseredését tetézi, hogy ha a másik, korábbi géppel utazott volna Casablancába, akkor már minden gondja megoldódott volna, ugyanis az a gép lezuhant. Három ember kivételével mindenki meghalt. Az egyik túlélő viszont nem más, mint Olive Betterton, aki jelenleg is élet-halál közt van, napjai, órái meg vannak számlálva.
Mr. Jassop – a nemzetközi nyomozócsoport vezetője – észreveszi a két nő közti feltűnő hasonlóságot és felfigyel Hilaryre, amint két-három patikában is altatót vásárol. Követni kezdi, majd szállodai szobájában lepi meg. Ráveszi, hogy öngyilkosság helyett válasszon egy frappánsabbat: lépjen Olive Betterton szerepébe, s kísérelje meg eltűnt férjét megtalálni. Hilary elfogadja az ajánlatot.
A kórházban a két nő még tud beszélni négyszemközt egymással, és ekkor kérdezi meg Hilary az asszonyt, hogy akar-e a férjének valamit üzenni, mert megpróbálja felkutatni. Olive két mondatot mond, az egyik, hogy:
– „ Mondja meg neki, hogy Borisz veszélyes! ”
Valamint itt hangzik el eme bizonyos versike is Olive szájából:
„ Ó, hó, milyen gyönyörű vagy!
Aztán egy csusszanás, s kitöröd a nyakad! ”
Ekkor Olive Betterton meghal.
Ki lehet ez a Borisz? Mit jelenthet ez a versike? Egyre jobban kezdi érdekelni a küldetés, így a kórházból, Olive életét bemagolva, kötésekkel a fején, mint Mrs. Betterton távozik. Helyfoglalásait követve utazgat Marokkóban, minden segítség, jelzés vagy útmutatás nélkül. Kiben bízhat? Kit figyeljen? Fezben – óvárosi sétája során – végre titkos találkozóra kerül sor közte, és az ismeretlen szervezet egyik ügynöke között. Az utasításokat követve másnap öt másik utassal repülőre száll Marrakesh felé, de oda sohasem érkezik meg…
Találkozik-e Thomas Bettertonnal? Várja-e ő igazán ezt a találkozást? Hiszen akkor azonnal lelepleződik, szemtől-szemben azonnal kiderül az igazság!
Több részletet igazán nem árulhatok el ebből a kicsit sem izgalommentes kalandregényből, de az biztos, hogy a történet során egyszer-kétszer leesik az állunk.
Szívesen ajánlom a könyvet olyanok számára is, akik csak most ismerkednek Agatha Christie munkásságával, és egy jó kis pörgős, izgalmas történetet szeretnének olvasni.
Ha van kedve és egy kis ideje nézzen be hozzánk! Nagyon sok érdekes könyvel  találkozhat elérhető áron! 6000 ft felet a posta költséget  mi álljuk!! Személyes átvétel esetében mi Viszük a könyvet otthonába Budapesten.
Személyes átadás , VI ker. Nyugati pályaudvar nagy postától 2 percre. A postázásnál a postaköltség a vevőt terheli. Átutalás után 48 órán belül küldjük a kiválasztott könyvet (könyveket).
Licitálás, vásárlás előtt ezeket, kérjük figyelembe venni.
Köszönjük hogy benézet hozzánk.


Jelenlegi ára: 1 300 Ft

Az aukció vége: 2011-12-26 04:33
. Agatha Christie Úticélja ismeretlen - Jelenlegi ára: 1 300 Ft

Fontos